26 Kasım 2010 Cuma

PERFORMANSINIZI ÖLÇME KILAVUZU:)))

İşsizlik hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde karşılaşılan önemli problemlerden biri olmaya devam etmektedir. Büyük firmalar, şirketler ve kurumlar eleman alırken bireylerin performanslarını ölçen, bireylerin sistem üzerinde kontrolünü hesaplayan ve çalışanların yüksek donanımlı olmalarını ön planda tutan bir değerlendirme yaparak çalışanlarını seçmektedirler. Bir çalışanın başarı ölçeği de diyebileceğimiz performans değerlendirme terimleri aşağıda açıklamalarıyla yer almaktadır…..

MOTİVASYONU YÜKSEK
Sazan gibi her şeye atlayan, bilumum angarya yüklenebilen şahsiyet..

25 Kasım 2010 Perşembe

Yıl bitmek üzere... Peki 2011'de kaç gün tatil yapacağız?

2011 yılının Ramazan Bayramı'nın haftasonu tatilinin hemen ertesinde 29 Ağustos 2011 Pazartesi gününün arife, 30 Ağustos 2011 Salı, 31 Ağustos 2011 Çarşamba ve 1 Eylül 2011 Perşembe günlerinin de bayram günleri olması nedeniyle çalışma günü olan cuma gününün de 2008 yılında olduğu gibi Bakanlar Kurulu kararıyla 9 günlük tatil takvimi belirlenebileceği tahmin ediliyor .

12 Kasım 2010 Cuma

BUNLARI UNUTMAYIN

ULUSLARARASI ACİL NUMARA:

Eğer telefonunuz kapsama alanı dışıdaysa ve acil bir durum var ise, 112'yi çevirin. Varolan herhangi bir network bulunup, yardım isteyebilirsiniz. Daha enteresanı, tuş takımınız kilitli olsa dahi, 112 çevrilebilir.

EĞER UZAKTAN KUMANDALI ARAÇ ANAHTARINIZI ARACINIZDA KİLİTLİ UNUTURSANIZ :

DOLDURAMAZ BOŞLUĞUNU NE ANA NE GARDAŞ

Eski Türklerde Askerler savaşırken arkadan gelecek herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir ağaca, kaya veya taşa vererek ok atarlarmış. Atalarımız genelde bozkır hayatı yaşadıkları için; bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya olurmuş. Yıllar sonra sırt dayanan taşın ismi ARKA-TAŞ dan ARKADAŞ şeklinde dilimize yerleşmiş ve bugün bile güvenebileceğimiz, bizi arkadan vurmayacak olan, samimiyetine güvendiğimiz kişilere verdiğimiz isimdir.

11 Kasım 2010 Perşembe

E-DEVLET ŞİFRESİ ALINIZ

Kamuoyunda pek bilinmiyor ama birçok işinizi internetten görebilmeniz için, PTT şubelerine başvurarak, nüfus cüzdanınızı gösterip, 1 TL. karşılığında "E-DEVLET ŞİFRESİ" alabilirsiniz...Bu şifre tamamen size özel bir şifre olacaktır.
e-devlet (elektronik devlet) şifresiyle yapabilecekleriniz :

PTT şubelerinden verilen 1 liralık şifre e-devlet projesi kapsamında

10 Kasım 2010 Çarşamba

HER ŞAKANIN ALTINDA BİR HAKİKAT SAKLIDIR

Bir uçakta pilot aniden hostesleri çağırmış ve demiş ki:
—Uçak düşmek üzere. Tüm yolculara atlamalarını söyleyin. Şu anda deniz üzerindeyiz ve denize çok yakın uçuyorum, atlarlarsa kurtulma şansları var, ama atlamazlarsa herkes ölecek!!!'

Tabii, böyle bir şeyi insanlara yaptırmak çok zor.

BUNLARA DİKKAT EDİNİZ !!!

Bildiğiniz gibi artık her kurumda  işlem yaparken, telefon hattı alırken, bir yerlere abone olurken, kargo alıp-verirken, havale işlemlerinde.. vs.. kimlik fotokopisi istenmekte.. Aslında bu yasal değil, sadece koca formu doldurmak yerine kimliğinizin fotokopisini iliştiriyorlar o belgelere ya da kendilerini garantiye alıyorlar ve işleri hızlandırıyorlar...Sebep her neyse... Sonuçta artık kimlik fotokopisi ile çok işlem yapılması alışmış bir durum oldu artık..Peki, bu kimlik fotokopiniz ile başkası neler yapabilir diye düşündünüz mü hiç? 

YÖNETİM TANIMLARI

Ortada bir bebek vardır ve üretilmesi gerekiyordur. ...

9 kadının, 1 bebeği 1 ayda doğurabileceğini söyleyen kişiye
PROJE MÜDÜRÜ denir.

1 bebeğin, 18 ayda ancak doğacağını söyleyen kişiye
ÜRETİM MÜDÜRÜ denir.